Toegankelijke webshop voor Ferucom

Voor Ferucom realiseerden we een meertalige webshop, waarin we verschillende accountmanagers koppelen aan de juiste klant. We koppelden de shop met boekhoudsysteem Exact Online en verzendpartij UPS voor een vlot bestelproces.

“Hoe kunnen wij ons aanbod direct online verkopen, zonder al te veel extra administratief werk?” Dat was een vraag die wij van familiebedrijf Ferucom kregen. En de oplossing? Een online webshop die is gekoppeld aan het boekhoudsysteem Exact Online. Zo kan de familie zich zonder te veel zorgen over de boekhouding, focussen op productverkoop en klantcontact.

Ontmoet dé specialist in de agrarische sector

Ferucom is al 12 jaar lang een bekende speler binnen de agrarische sector als producent én leverancier van axiaalrollen. Deze rollen worden geplaatst in aardappel rooimachines. Hiermee is het familiebedrijf totaalleverancier in machineonderdelen voor de agrarische sector. Met hun veelzijdige aanbod en hun jarenlange expertise zijn zij dé specialist op het gebied van rubber- en polyurethaanproducten.

Wij mogen Ferucom al jaren ontzorgen in de basismiddelen voor hun communicatie en we kregen nu de kans om ook dit grotere vraagstuk aan te pakken. We pakten onze overal en gingen aan de slag.

Het proces

Het eerste doel van dit proces was om een webshop voor het brede aanbod van Ferucom te ontwikkelen, zonder dat het bedrijf hier veel administratief werk bij heeft. Ook is het versterken van hun marktpositie een doel. Om deze doelen te behalen, hebben wij een aantal oplossingen bedacht:

  • We realiseerden een meertalige webshop
  • Persoonlijke aanpak voor de klant
  • Koppeling met het boekhoudsysteem Exact Online
  • Koppeling met UPS voor verzending

We nemen je graag mee in onze oplossingen.

Meertalige webshop

Regelmatig krijgen we de vraag om een webshop of website te ontwikkelen. Voor onder andere Hellema, Graansilo en Wonen aan water hebben wij dit voltooid met een uitmuntend resultaat. Het was nu de tijd voor Ferucom. Eerst deden we onderzoek naar de doelgroep. Dit om te ontdekken wanneer zij de webshop nodig hebben in hun customer journey en naar welke informatie zij op dat moment opzoek zijn. Dit leidde tot een gestileerd ontwerp waarin vooral de producten centraal staan.

Ook is de website erg toegankelijk gemaakt; door het gebruik van duidelijke filters vind je snel het juiste artikel. De doelgroep van Ferucom is internationaal en daarom is de website is te bezoeken in – jawel – maar liefst 4 talen: Nederlands, Engels, Frans én Duits.

De website wordt aangestuurd door het CMS WordPress in combinatie met WooCommerce. Met dit systeem is de webshop eenvoudig zelf te beheren door Ferucom.

Persoonlijke aanpak

Het familiebedrijf hanteert graag een persoonlijke aanpak richting haar klanten. Zo weten zij vaak van elke klant wel welke machines ze gebruiken en geven zij vaak direct het juiste advies over de benodigde materialen.
Om deze aanpak ook online door te vertalen, is elke klant gekoppeld aan een eigen accountbeheerder. Hierdoor wordt de klant persoonlijk en gericht door de webshop geleid. De klantgegevens staan al klaar op de belangrijke punten in het bestelproces. Op deze manier ondersteunt Ferucom de klant optimaal en is er altijd een bekende hulplijn bij de hand.

Automatische koppeling met Exact Online

Net als veel andere bedrijven wil Ferucom niet te veel administratief werk. Voorheen verwerkten ze de bestellingen handmatig en de nieuwe webshop gaf direct de mogelijkheid dit proces te professionaliseren.,Daarom koppelden wij de webshop aan het boekhoudsysteem Exact Online. De artikelen, prijzen, voorraad en bestellingen worden automatisch verwerkt en ingeboekt. Dit levert direct tijdswinst op.

Voor de gebruiker is dit ook ideaal, want een herhaalbestelling plaatsen gaat nu nog gemakkelijker via een persoonlijk account in de shop.

Koppeling met UPS voor de verzending

Ferucom heeft klanten over de hele wereld. Het aanbieden van een goede verzending is cruciaal. De webshop is daarom gekoppeld aan de verzendmodule van UPS. Hier worden verzendtarieven automatisch aangepast aan de bestelling en de kosten worden snel en correct afgehandeld en gedekt.

Zo is Ferucom klaar voor de toekomst

Met deze nieuwe webshop en geautomatiseerd bestelproces, maakt Ferucom een krachtige stap in de toekomst en versterkt het haar marktpositie. De komende tijd ondersteunen wij in de verdere marketincommunicatie om het bestelproces verder te optimaliseren en nieuwe bezoekers richting de webshop te leiden.

Ben je benieuwd hoe wij dit voor jouw organisatie aan zouden pakken? We kijken graag met je mee naar je wensen, doelgroep en oplossingen. Samen bouwen we verder aan jouw merk.

Kan jij onze hulp gebruiken met een soortgelijk vraagstuk?

Geert vertelt je er graag vrijblijvend meer over
Mail Geert of bel Geert