Met Wij Kopen Circulair naar een afvalvrij Friesland

Friesland wil in 2025 dé trendzetter zijn van een afvalvrije maatschappij. Iets wat met een duur (en hip!) woord circulair genoemd wordt. Een geweldig streven! Wij zijn dan ook trots dat wij hier ons duurzame steentje aan bij mogen dragen met de branding en het webdesign van Wij Kopen Circulair.

Kun je circulair kopen dan? We geven toe: het woord zelf aanschaffen is wat lastig. Circulair inkopen duidt op het binnenhalen van producten en diensten die een afvalvrije maatschappij mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan louter gerecycled steen en andere grondstoffen voor het bouwen van een mooie brug. Met Wij Kopen Circulair, een initiatief van onder andere Circulair Friesland en Innovatiepact Fryslân, wordt letterlijk in kaart gebracht welke organisaties in onze provincie al met dit soort mooie initiatieven in de weer zijn. Op deze manier is te zien hoe ver Friesland op dit moment al voorloopt op het gebied van circulaire innovaties én bedrijven inspireren tot de mogelijkheden.

Wij zijn stiekem ook best trots op onze betrokkenheid bij dit project. Zo trots zelfs, dat we nog even een extra stapje verder gingen toen Innovatiepact Fryslân ons om een nieuwe website vroeg. Want wat is nu een volledig nieuw project zonder een duidelijke positionering? Een constatering die zij volledig begrepen. We ontwierpen een treffend logo en brouwden daar een professionele branding én bijpassende huisstijl omheen.

Met succes: op het moment van schrijven hebben al negentien bedrijven hun initiatieven gedeeld. Zo heeft Veiligheidsregio Fryslân circulaire brandweerkazernes laten bouwen en is een van de schoolgebouwen van de ROC Friese Poort zo gerecycled als technisch mogelijk. Dus hup, hup: geef je project door en help Friesland naar de top van de circulaire maatschappij!

Bekijk de website