Vind het papier dat bij jouw merk past

Van steenpapier tot graspapier

Tegenwoordig kan er steeds meer op het gebied van drukwerk. Van verschillende papierformaten tot 3D- en 4D-designs, de opties zijn eindeloos. Niet alleen de keuze van soorten drukwerk blijft groeien, ook het aantal materialen waar je jouw design op kunt drukken breidt steeds meer uit. Van steenpapier tot graspapier. Wij zetten een aantal opties voor je op een rij!

De kracht van papier

Veel van wat we doen gebeurt tegenwoordig online. Bedrijven kiezen vaak voor het online verspreiden van informatie, het is een makkelijke en duurzame manier. Maar ook drukwerk kan soms milieuvriendelijker zijn dan online communicatie. Voor online communicatie nemen servers bijvoorbeeld behoorlijk wat stroom.

Graspapier voor Rijkswaterstaat
Wil je als bedrijf iets tastbaars, iets prikkelends en iets wat je kan voelen en beleven? Ga dan eens voor smaakvol (cacao)papier of ander uniek drukwerk om te bewaren. Zo maakten we voor Rijkswaterstaat al eens een letter of intent (LOI) op graspapier!

De LOI is een overeenkomst tussen een keten van organisaties en overheidsinstanties. Waarin ze zich verbinden aan het doel om Zutphen Helbergen aardgasvrij te maken door warmte uit de IJssel te halen en hiermee een wijk te verwarmen. Perfect thema dus om voor graspapier te kiezen.

Door een andere papiersoort te gebruiken dan het gebruikelijk witte a4tje, creëer je net dat stukje extra beleving. Een beleving die daarnaast ook meer impact maakt dan digitale communicatie. Zo verdwijnen nieuwsbrieven digitaal nog vaak in de spambox, maar de kans dat fysieke post direct in de prullenbak belandt is natuurlijk heel erg klein. 😉

Alle opties op een rij

Maar welke papiersoort past nou bij jouw eigen merk? We geven je een aantal opties:

  • Bierpapier is een papiersoort gemaakt van dezelfde ingrediënten als bier. De biersoort bepaalt ook de kleur van het papier. Je kunt er voor kiezen om jouw vaste biersoort (bijvoorbeeld Weizen, Bock of Lager) te verwerken in bijvoorbeeld een dinerbon van jouw horecazaak. Het papier heeft een duidelijke structuur en bevat een lichte korrel.
  • Paperwise boomvrij papier. Papier dat wordt gemaakt van bladeren en stengels die overblijven van de oogst. Papier, maar dan net even anders dus.
  • Steenpapier. Deze papiersoort bestaat voor 80% uit steen dat wordt gemalen tot poeder (Calcium Carbonaat). Een groot voordeel van steenpapier is de hoge scheurweerstand en het feit dat het materiaal watervast is. Dit maakt het papier heel geschikt voor grafische producten die lang mee moeten gaan of buiten worden gebruikt. Denk aan fiets- of wandelkaarten, posters, maar ook aan flyers.
  • Vibers oftewel olifantsgras. Je raadt het al; een papiersoort gemaakt van olifantsgras. Dit gras is een snelgroeiend gewas dat grote hoeveelheden CO2 opneemt, 4 keer zoveel dan bomen. Vibers wordt geheel in Nederland verbouwd en geproduceerd. Een product van de toekomst, innovatief voor jouw bedrijf! Leuk materiaal voor de bewuste(re) ondernemer.
  • Cacao papier. Het water loopt je misschien al in de mond. Dit papier bevat namelijk een hoog aandeel cacaovezels en is beschikbaar in zowel de melk als puur variant. Het voordeel van cacaopapier is dat het een luxe en natuurlijke uitstraling heeft. Perfect voor bedrijven zoals een bakkerij, luxe koffiezaak of patisserie vanwege de premium look & feel.
  • Jeans papier. Bestaat voor 50% uit vezels van gerecyclede jeans. De jeansvezels geven het papier een zachte touch en de opvallende blauwe denimkleur die je gewend bent. Dit zorgt voor een unieke en luxueuze uitstraling.
  • Tomaten vezelpapier/valorise, klinkt bijna culinair. Dit papier is gemaakt van tomatenplantvezels. De vezels zijn heel subtiel zichtbaar wat het papier bijzonder maakt. Zeer geschikt voor een menukaart of eventuitnodiging.
  • Groeipapier van zaden is dé trend van het moment. In dit papier zitten zaadjes verwerkt, waardoor het een extra functie heeft na gebruik. Je kunt de het zo in de grond stoppen. Perfect om het onderwerp groei, omwikkeling en/of bloei over te brengen naar jouw klant.

Welk papier kies jij?

De opties zijn dus eindeloos. Misschien zijn in de toekomst alle magazines wel gemaakt van oude spijkerbroeken, of is er helemaal geen boomkap meer nodig voor je flyer. Misschien zie je nu door de bomen het bos niet meer om in de papiertermen te blijven. Geen zorgen, we adviseren je graag over de beste mogelijkheden voor jouw merk.

Ben je ook op zoek naar uniek drukwerk?

Stuur Karinus een brief of mail!
Mail Karinus of bel 058 – 203 8076