Passende online uitstraling voor Boutique Hotel Catshuis

Je hebt eindelijk een schitterende hotelkamer in hartje Leeuwarden gevonden, maar dan loop je bij het boeken vast omdat de website niet meer up-to-date is. Zonde! Boutique Hotel Catshuis wilde dit probleem graag aanpakken met een nieuwe website. Daar hoefden wij geen nachtje over te slapen!

Boutique Hotel Catshuis, slapen in hartje centrum

Boutique Hotel Catshuis is gevestigd in de oude brandweerkazerne in Leeuwarden. Het pand is één van de mooiste historische panden in Leeuwarden met een rijke geschiedenis. Het hotel combineert deze historische charme met luxe. Naast overnachten in het Catshuis kun je ook een zaal afhuren voor een trouwerij, vergadering of bijvoorbeeld een kerstborrel.

Tijd voor vernieuwing

Als communicatiepartner werken wij al langere tijd samen met Catshuis en het viel ons al eerder op dat een nieuwe website voor het Catshuis nodig was. De oude website was niet snel genoeg en niet gebruiksvriendelijk. Daardoor hadden mensen moeite met het boeken van kamers en met het vinden van duidelijke informatie.

Daarnaast wilden we samen met het Catshuis een nieuwe campagne lanceren. Het gebruik van betere landingspagina’s voor deze campagne, was vanuit ons beide een grote wens. De uitstraling van de website paste ook niet meer bij de het gevoel dat Catshuis uit wil stralen. Daarom adviseerden wij om de website compleet opnieuw aan te pakken. Tijd voor vernieuwing!

Zo gingen we te werk

We startten onze aanpak, zoals altijd, met het opstellen van het plan van aanpak. Hierin legden we samen met Catshuis de uitgangspunten van de website vast. Je kunt hierbij denken aan het bepalen van het doel, de doelgroepen, hun informatiebehoefte en de klantreis. Ook bepaalden we de benodigde structuur, content en functionaliteiten om de doelgroep snel van informatie te voorzien om een kamer of zaal te boeken.

Met het plan van aanpak in de hand werd er een bijpassend wireframe gemaakt. De copywriter ging aan de slag met de content op basis van een zoekwoordonderzoek en de designer verwerkte het wireframe en de content naar een passend design.

Daarna zorgden de programmeurs ervoor dat het ontwerp tot leven kwam en dat er een werkende website ontstond. Na een goede test- en feedbackronde was het tijd de gordijnen te openen en zag de nieuwe website het licht.

Het resultaat; een website die weer helemaal aansluit bij het Catshuis

De nieuwe website valt helemaal samen met de beleving in het hotel zelf. De gekozen kleuren, typografie en fotografie maken dat je vanaf je scherm al voelt hoe een bezoek aan het hotel is. De ruime opbouw in de website reflecteert de rust die je voelt zodra je bij het hotel binnenstapt.

Dit is er veranderd:

  • Een overzichtelijke indeling waardoor je snel vindt wat je zoekt
  • Goede content die aansluit bij het zoekgedrag
  • Uitstraling die past bij het hotel
  • Beter beheerbaar CMS-systeem met meer mogelijkheden voor landingspagina’s

Met deze website is het Catshuis weer helemaal bij de tijd. Bezoekers kunnen nu nog makkelijker én sneller hun kamer of zaal boeken. Daarmee is niet alleen de toekomstige hotelgast, maar natuurlijk ook onze opdrachtgever blij. Daar slapen wij nou echt lekker van!
Wij zijn erg tevreden over het resultaat en het Catshuis is dat ook.

De website is echt prachtig geworden! We zijn heel blij met het resultaat.

Amarins – Eigenaar Boutique Hotel Catshuis

Wil jij ook een nieuwe online uitstraling?

Bij ons kom je terecht in een gespreid bedje!
Mail Geert of bel 058 – 203 8076