Nieuwe website Energie Inspectie

Een goede website weerspiegelt perfect wie je als bedrijf bent en wat je doet. Je zou je eigen gezicht er in moeten herkennen! Bij Energie Inspectie ontbrak dit ‘eigen gezicht’ nog. Opdrachtgever Martijn van der Harst schakelde ons daarom in om dit voor elkaar te krijgen. Een mooie opdracht om ons in vast te bijten!

Een nieuw online gezicht

Wie is Energie Inspectie?

Energie Inspectie Friesland gaat helemaal voor duurzaamheid. Ze voorziet woningcorporaties, bedrijven en particulieren van energielabels, geeft verduurzamingsadvies en helpt je bij het aanvragen van energiesubsidies. Heal the world!

De vraag

Kunnen jullie een website voor ons maken die écht weerspiegelt wie wij zijn en wat wij doen?

Energie Inspectie had al wel een website, maar inhoudelijk en qua vormgeving paste die niet bij de kernwaarden. Daarom aan ons de taak om de nieuwe website beter bij de kern te laten aansluiten. Een website die potentiële klanten niet alleen alles vertelt wat ze moeten weten, maar die door het meer zichtbare ‘eigen gezicht’ ook heel persoonlijk en overtuigend is. En daardoor voor meer offerte-aanvragen zorgt!

Het proces

Als we het doen, doen we het goed

Om een website te kunnen maken waar we beide trots op kunnen zijn, nemen we geen halve maatregelen. Als we het doen, doen we het goed! Daarom gaan we eerst in gesprek met de doelgroep van Energie Inspectie. Wat is hun beeld van het bedrijf? Wat willen ze graag op de website terugzien? Dit geeft ons een aantal mooie nieuwe inzichten.

Vervolgens bouwen we een wireframe (= bouwtekening) voor de site, waarin we alle bouwstenen op de juiste plek zetten. In de tussentijd interviewt en schrijft onze copywriter er op los en stemmen we de grafische vormgeving af op de juiste uitstraling. Na groen licht van de groene opdrachtgever zetten we de techniek (front-end en WordPress-koppeling) in actie. En staat de nieuwe site online!

Het resultaat

Herkenbaarheid!

Een heel herkenbare website! Een soort digitale versie van Martijn, die je alles vertelt wat je moet weten en je overtuigt om EIF jouw duurzame vraagstuk op te laten lossen.

De opdrachtgever merkt al dat hij sinds de nieuwe site meer opdrachtaanvragen krijgt. De komende tijd houden we Google Analytics in de gaten om deze groei ook in harde cijfers te kunnen uitdrukken.

Bekijk de website

Naast het fijne proces en de fantastische website, zie ik ook nog eens een enorme stijging in het aantal offerte-aanvragen. Helemaal top!

Martijn van der Harst – Eigenaar van Energie Inspectie