Het ‘vermarkten’ van Lahore Catering

De foodtruck van Lahore Catering beter zichtbaar en herkenbaar maken.
Geen online campagnes voor ons ditmaal, maar pakkende buitenreclame. Leuk voor de afwisseling!

“Great design team!!! I have no words to describe the great value Compion added to our branding and communication."

Ontmoet Lahore

Lahore Catering is dé Pakistaanse cateraar in Friesland. Het bedrijf is niet voor niets vernoemd naar Lahore, de culinaire hoofdstad van Pakistan. Je kunt de cateraar boeken voor feesten en evenementen. Daarnaast geven ze gezellige kookworkshops waarbij je kennis kunt maken met de Pakistaanse keuken.

Sinds kort heeft Lahore Catering een foodtruck, waarmee ze elke vrijdag op de Leeuwarder markt staan. Hier verkopen ze zelfgemaakte authentieke gerechten.

De vraag

Kunnen jullie ons helpen om beter zichtbaar te worden door middel van buitenreclame?

Nadat Lahore Catering een foodtruck kocht, wilden zij naast het cateren van feesten en evenementen, ook markten en evenementen veroveren met hun foodtruck. Er werd al wel aan online marketing gedaan, maar er was nog geen sprake van buitenreclame. Aan ons de taak om dé Pakistaanse cateraar eruit te laten springen!

Het proces

Van analyse naar uitingen

Na een gesprek werden de doelgroep, het product, de prijsklasse en de sfeer vastgelegd. Vervolgens wilden we Lahore Catering in actie zien (en proeven). We hebben een vrijdagmiddag met de eigenaren en de truck op de markt doorgebracht. Hier hebben we geanalyseerd en bepaald wat het bedrijf en de foodtruck nog misten en wat beter kon. Hier kwamen een aantal ideeën en verbeterpunten uit. Zo kon de aankleding écht beter, moest de menukaart duidelijker zichtbaar zijn en leek het ons een goed idee om gratis proeverijen aan te bieden. Wat de boer niet kent, dat eet ‘ie tenslotte niet. En wij Hollanders zijn nu eenmaal dol op gratis!

De branding

Maar uiteindelijk valt of staat alles met branding. En niet geheel toevallig zijn wij daar expert in! Omdat wij geloven dat beeldende uitingen een belangrijke rol hebben in het scheppen van verwachtingen, creëerden wij een branding met een professionele en frisse uitstraling. De verwachting die wij wilden scheppen was die van kwalitatief goed eten dat hygiënisch bereid is.

Dit deden we niet alleen door middel van een nieuw logo en een nieuwe menukaart. We ontwierpen ook posters en flyers, reusachtige menu-stickers, verpakkingsmateriaal en tasjes, vlaggen, banners én een key visual die bruikbaar is voor al hun kanalen en branding. Daarnaast staken we de eigenaren in een nieuw jasje. Nou, niet echt een jasje. We ontwierpen nieuwe schorten, shirts en petten.

Het resultaat

Als een lopend vuurtje

De naam van het bedrijf wordt steeds bekender in de Friese provincie. En de cateringaanvragen gaan als een speer, ook buiten Leeuwarden! De foodtruck loopt ook beter dan ooit tevoren. Op de vrijdagmiddagmarkt op het Zaailand kun je eigenlijk niet meer om Lahore Catering heen. Heb jij ze al gespot?

Onze opdrachtgever is ontzettend blij met ons werk:

“Great design team!!! I have no words to describe the great value Compion added to our branding and communication. Their designs and ideas made big difference in our business. In a short time, we have been known in our market because of our proffesional website, flyer design, ideas etc. What I would like to say: YOU GUYS ARE THE BEST! ”

Nasir Amanual – Eigenaar Lahore Catering