Communicatie voor de Sint

Het is je vast niet ontgaan: hij is weer in het land! Afgelopen weekend kwam Sinterklaas ook aan in Leeuwarden. Met een spektakel van flyboards, waterscooters en meer dan twintig boten, was het al één groot feest voordat de goedheiligman voet aan wal zette. Het feestgevoel werd alleen maar versterkt door een Prinsentuin vol met bezoekers – iets waar wij dit jaar een aandeel in hadden!

14% meer interactie

Het was aan ons om zoveel mogelijk ouders en kinderen naar de binnenstad te halen, om dit feest mee te vieren. Hiervoor moesten ze natuurlijk wél op de hoogte zijn van dit grote spektakel. Daarom hebben we voor de Sint een uitgebreide promotie­campagne opgezet, compleet met posters en Facebookadvertenties. Het resultaat? Meer dan 40.000 mensen in en om Leeuwarden zijn op de hoogte gebracht van de intocht en er was 14% meer online interactie, vergeleken bij vorig jaar.

Aankleding

Daarnaast mochten we nog meer mooie dingen doen voor de Sint! Bij zo’n groot feest hoort namelijk ook grootse aankleding. Hiervoor ontwierpen we banners, vlaggen, doeken, perskaarten en regelden we ballonversiering. Daarnaast hebben we posters gemaakt voor alle activiteiten rondom de Sint in Leeuwarden en ontwierpen we een aftelkalender voor in de huis-aan-huis, om al deze activiteiten te kunnen volgen.

Foto’s gemaakt door Marieke Balk en Humphrey Paap.