Compionschap met Vos Opmaat Consultancy

Als communicatiepartner van Vos Opmaat Consultancy fungeren wij als de externe communicatieafdeling van deze grote speler in HR-land. Met de soortgelijke waarden en werkwijze als wij, sluiten we op elkaar aan als twee perfect passende puzzelstukjes!

Ontmoet VOS

Vos Opmaat Consultancy is één van de grootste spelers op HR-gebied in Noord-Nederland. Zo is het bedrijf onder andere kennispartner van FC Groningen, Praxis, Randstad en Jeugdhulp Friesland. Als jij ooit denkt: “Ik moet iets gaan doen met HR, maar wat? En waar moet ik beginnen?” is Vos het bedrijf waar je het best aan kunt kloppen. Van loopbaanbegeleiding tot interim HR-management: Vos draait de handen er niet voor om. Het bedrijf werkt het liefst in trajecten en partnerschappen. Zo kunnen ze de opdrachtgever goed leren kennen en weten ze precies wat deze nodig heeft.

Zoals Vos het zelf zegt: “We willen talent tastbaar maken”. Dit uit zich in de volgende diensten:

+ Talentontwikkeling   (individuele ontwikkeling)
+ Talentmanagement   (HR- en organisatieadvies)
+ Teamontwikkeling     (team en leiderschap

De specialisatie van het bedrijf is het inzichtelijk maken van iemands motivatie, drijfveren en talenten. Volgens een opdrachtgever doen ze dit dan ook heel goed:
“Het leiderschapstraject heeft me veel geleerd over mezelf. Mijn natuurlijke eigenschappen, drijfveren en talenten geven mij veel inzicht in hoe ik omga met bepaalde situaties, bepaalde mensen en bepaalde keuzes die ik moet maken. Door dit inzicht ervaar ik vooral veel rust, omdat ik mezelf beter het leren kennen.” (Twigt, 2018)

Het uiteindelijke streven van de organisatie is een maatschappij waarin mensen langer, gezonder én gelukkiger werken.

De vraag

Willen jullie onze marketing en communicatie overnemen en verbeteren?

De afgelopen jaren is Vos een andere koers gaan varen. Er is veel geïnvesteerd in wie ze nu zijn: een kennispartij van de allerhoogste kwaliteit, met een nog breder aanbod én een heldere visie. Ze zijn klaar om zich in te zetten voor een toekomst vol werkgeluk. Maar hoe vinden werkgevers en werknemers Vos? En hoe weten zij dat Vos enorm veel expertise in huis heeft? Daar hadden ze toch hulp van ons als communicatie-expert bij nodig!

Ze gingen opzoek naar een bureau dat hun manier van werken en hun waarden begrijpt. Misschien is het toeval, misschien het lot, maar onze manier van werken is nagenoeg gelijk. Ons enige verschil? De branche waarin we werken. En dat werkt dan weer fantastisch samen! Een langdurig partnerschap. Hand in hand.

Het proces

Een klantenreis naar succes

Omdat er al een basis was, hebben we deze eerst geanalyseerd. Wat ging er al goed en wat ging juist iets minder goed? De vraag van Vos bleek niet ongegrond, er waren nog vele opties en mogelijkheden om de organisatie zichtbaar te maken.

De volgende stap was het uitkristalliseren van de doelgroep en het in kaart brengen van de customer journey. Dit deden we door middel van ons positioneringsadvies. De doelgroep maakten we zichtbaar door het opstellen van persona’s. Dit zijn fictieve personen (Guido, Monique en Jeroen) die dienen als het gezicht van een doelgroep. Vervolgens creëerden we een stappenplan voor de contactmomenten met deze duidelijke (potentiële) klant.

Om die contactmomenten ook daadwerkelijk te realiseren, lanceren we binnenkort een naamsbekendheidscampagne op LinkedIn, waarbij de fictieve personen op basis van hun surfgedrag een voor hun unieke advertentie krijgen te zien. Dit gaat hand in hand met diverse display-advertenties (banner-reclames op websites) én een inMail-campagne via LinkedIn. Allen precies afgestemd voor een bepaald moment in de klantenreis.

De customer journey van Vos Opmaat speelt zich echter niet enkel digitaal af! Van duurzame mokken en presentaties tot het beurspakket, wij gingen he-le-maal los! Voorbeeldje? Kenniskaarten! Dit zijn handzame kaartjes van alle HR-modellen die Vos intern heeft ontwikkeld. Heb je deze in je handen gehad, dan weet je alles over (de talenten van) jouw teamlid! Als cadeau mogen klanten ‘m na een sessie ook meenemen.

Het resultaat

Een tevreden partner

Dankzij deze fijne samenwerking is de communicatie van Vos weer helemaal up-to-date. En met de recentelijk gelanceerde marketingcampagne, is Vos Opmaat Consultancy écht weer helemaal b(l)ij!

Is een Compionschap ook iets voor jou?

Karinus vertelt je er alles over!
Mail Karinus of bel Karinus